Zupa krem jabłkowo-pietruszkowa (JABŁKO)

I kolejna zupa. Muszę Wam się przyznać, że polubiłam zupy jabłkowe. Mają naprawdę ciekawy smak. Poprzednia była słodko-kwaskowata. Ta natomiast jest słodko-słodka. Słodka smakiem jabłek i pietruszki. Uwielbiam też zupy kremy za szybkość ich przygotowywania i prostotę przepisów. Wystarczą dwa, a niekiedy jeden składnik, żeby mieć pyszną, sycącą potrawę. Jeśli chcecie zaskoczyć Waszych ukochanych nowym smakiem, polecam ten przepis 🙂 

Składniki:

♥ 1/2 kg pietruszki

♥ 1/4 kg kwaśnych jabłek

♥ 2 cebule

♥ 4 szklanki wywaru drobiowego lub warzywnego

♥ masło

♥ liść laurowy, ziele angielskie

♥ śmietana do zupy

Wykonanie: 

Cebulę pokroić drobno, pietruszkę pokroić w talarki, a jabłka w kostkę. W rondlu rozgrzać masło i wrzucić poszatkowane warzywa oraz jabłka. Smażyć przez 15 minut, aż składniki zmiękną. Następnie dodać wywar i gotować do miękkości pietruszki. Zupę zmiksować w blenderze, doprawić śmietaną, solą i pieprzem. Można podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Ta zupa jest naprawdę pożywna i niezwykle smaczna 🙂 

zupa jabłkowo-pietruszkowa 3

One Comment

  1. Pingback: Napój z natki pietruszki (PIETRUSZKA) – KUCHNIA PEŁNA SEKSU

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *