Uszka z ragout z przepiórki i prawdziwków (DZICZYZNA)

Czas z dziczyzną na blogu zakończę ostatnim przepisem. Przepis ten chcę dodać do akcji „1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!”. Makarony uwielbiam i kocham miłością wielką. Smakują mi w każdej postaci i praktycznie ze wszystkimi możliwymi dodatkami. A dziś połączę makaron z dziczyzną – oto przepis na pyszne ragout z przepiórki i grzybów leśnych. Najlepszy jest następnego dnia, kiedy smaki się przegryzą. Wystarczy odgrzać makaron na patelni i mamy cudowny posiłek regenerujący miłosne zasoby 😉 

 

Składniki:

♥  200 g makaronu Lubella Dischi Volanti

♥ 200 g posiekanych warzyw: seler naciowy, marchew, cebula

♥ 1 puszka pokrojonych pomidorów

♥ kilka dorodnych, świeżych prawdziwków

♥ 200 ml wywaru z jarzyn

♥ 1/2 szklanki czerwonego wina

♥ 2 ząbki czosnku

 

 

Wykonanie:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedzić, przelać zimną wodę i odstawić. W rondelku rozgrzać dwie łyżki oliwy. Na oliwę wsypać posiekane warzywa oraz czosnek. Smażyć przez chwilę uważając, żeby warzywa nie przypaliły się. Do garnka dodajemy pokrojone mięso z przepiórek, pokrojone grzyby oraz wino. Gotujemy, aż płyn odparuje. Wtedy wrzucamy do rondla pomidory, liść laurowy, ziele angielskie, dolewamy wywar warzywny i gotujemy ok. 30 min. Gdy ragout będzie gotowe dodajemy do niego makaron, mieszamy dokładnie oraz doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego 😉

ragout z przepiórki


1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!

One Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *