Tatar z awokado (AWOKADO)

Dzisiaj mam dla Was przepis, który publikowałam dawno temu na blogu Karolina w kuchni. Postanowiłam go przypomnieć podczas naszych trzech tygodni z awokado. To bardzo orzeźwiająca przekąska no i można nią nacieszyć oczy. Podczas chłodnych, zimowych dni takie kolorowe widoki dodają energii do… ekhm… życia 😉 

Składniki:

♥ 1 dojrzałe awokado

♥ 1 malinowy pomidor

♥ 1 cebula

♥ sok z cytyny

♥ natka pietruszki

 

 

Wykonanie: 

Awokado przecinamy na pół, wyciągamy pestkę i wyłuskujemy miąższ łyżką -róbcie to delikatnie, aby nie uszkodzić skórki – posłuży nam ona za jednorazowe miseczki na naszą przekąskę. Awokado skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.Miąższ kroimy na niewielkie kawałki.

Pomidora musimy sparzyć i obrać ze skórki. Następnie pozbywamy się nasion, a miąższ kroimy drobno. Bardzo drobno siekamy cebulkę i natkę pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Przekładamy do miseczek i schładzamy w lodówce.

Pyszne  i bardzo szybkie w wykonaniu- życzę Wam smacznego 🙂

tatar z awokado 2

tatar z awokado 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *