Tarta z kozim serem i anchois (SER)

Serowe trzy tygodnie już się kończą, ale mam dla Was jeszcze jeden przepis – na pyszną tartę z kozim serem, anchois i oliwkami. Szybka do wykonania, niezwykle fotogeniczna i przede wszystkim smaczna – musicie sami sprawdzić, czy działa jak afrodyzjak 😉 Polecam na szybki obiad przy takiej pogodzie, jaka jest teraz. Do tego zimne, pszeniczne piwo, a później… deser 😉

Składniki:

♥  1 płat ciasta francuskiego, najlepiej w kształcie okręgu

♥ kozi ser w roladzie – pleśniowy lub twarogowy

♥ oliwki czarne

♥ fileciki anchois

Wykonanie: 

Płat ciasta francuskiego rozwinąć i założyć krawędzi tak, aby powstał brzeg. Na cieście rozłożyć plasterki koziego sera, na nich fileciki anchois oraz czarne oliwki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez ok. 20 minut. Pyszności 🙂

tarta z kozim serem 2

tarta z kozim serem 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *