Przekładaniec serowo-pomidorowy (POMIDOR)(SER)

 

Dziś szybkie danie i szybki wpis. A zaoszczędzony czas przeznaczę na testowanie następnych przepisów 😉

 

Składniki:

♥  1 porcja ciasta francuskiego

♥ 1 pomidor

♥ 1 cukinia

♥ 1 ser brie

 

 

Wykonanie: 

Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce, nakłuć widelcem, boki lekko zawinąć do środka. Popiec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok. 15 minut. W międzyczasie pokroić na plasterki pomidora, ser i cukinię. Układać warstwami zachodzącymi na siebie. Posypać ziołami prowansalskimi i pieprzem. Piec jeszcze przez 10 minut. Zjadać we dwoje 🙂

tarta

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *