Pieczone warzywa (BAKŁAŻAN)(SER)(CEBULA)

Pogoda znów nas nie rozpieszcza, dlatego proponuję Wam dziś poczwórne rozgrzanie. Same afrodyzjaki cudownie podpieczone z dużą ilością oliwy i przypraw. W sam raz na szybką przekąskę. 

Składniki:

♥  1 bakłażan

♥ 1 cukinia

♥ 4 cebule dymki

♥ 1 ser camembert

♥ 4 ząbki czosnku

♥ oliwa

♥ sól, pieprz, zioła prowansalskie

 

Wykonanie: 

Cukinię pokroić w plastry, bakłażana zaś w kostkę. Czosnek obrać ze skórki i pokroić na mniejsze cząstki. Dymkę pozostawić w całości lub przeciąć na połowę, jeśli jest większa. Wszystkie warzywa wymieszać w misce z oliwą, solą i pieprzem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez ok. 30 minut. Po tym czasie dodać pokrojony w kawałki ser camembert, posypać ziołami prowansalskimi i zapiec jeszcze przez 10 minut. Podawać gorące. Zajadać ze smakiem – najlepiej w łóżku 😉

warzywa zapiekane 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *