Ostrygi zapiekane z masłem czosnkowym (OSTRYGI)(CZOSNEK)

To ostatnia już potrawa z tymi niesamowitymi morskimi żyjątkami 🙂 Znacie moje motto: proste przepisy są najlepsze. Dlatego jeszcze jeden prosty, ale jakże smakowity sposób na zjedzeni ostryg. 

 

Składniki:

♥ po kilka świeżych ostryg na osobę – wedle gustu

♥ 60 g masła

♥ 1 ząbek czosnku

♥ pietruszka

 

 

Wykonanie:

Ostrygi otworzyć ostrożnie tak, aby nie uronić ani kropelki wody, która jest w muszli. Wodę odlać, ostrygi zostawić w muszlach. Masło, posiekany czosnek i pietruszkę utrzeć na puch, dodać wodę z ostryg i dokładnie wymieszać. Powstałą masą obłożyć ostrygi i zapiekać do 10 minut pod grillem. Masełko cudownie się rozpuści i wraz z wodą z ostryg stworzy cudowną mieszaninę smaków. Polecam Wam to danie, bo jest szybkie, a przy tym baaardzo efektowne. Pyszności 🙂

ostrygi z czosnkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *