Napój z natki pietruszki (PIETRUSZKA)

Pietruszka sama w sobie bardzo rzadko jest głównym składnikiem dania. Jeśli macie ochotę na potrawę z korzenia pietruszki, to polecam Wam tę zupę krem pietruszkowo-jabłkową. Uważajcie tylko, bo mocno rozgrzewa 😉 Na jutrzejsze upały zaś polecam Wam niesamowity napój z natki pietruszki. Pamiętam, że wiele lat temu mój ówczesny partner zabrał mnie do świetnej wrocławskiej restauracji. Oprócz pysznego mięsiwa jedna rzecz w karcie mnie zaintrygowała – napój z pietruszki. Zamówiłam go i… byłam wniebowzięta. Pietruszka w formie napoju była cudowna, orzeźwiająca i niezwykle smaczna. Spróbujcie sami. Do napoju można dodać lód jeśli macie ochotę. Dajcie znać w komentarzach, czy taki napój działa pobudzająco. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że TAK 😉

Zupa krem jabłkowo-pietruszkowa (JABŁKO)

Składniki:

♥  1 pęczek natki pietruszki

♥ sok z jednej cytryny

♥ 1 płaska łyżka ksylitolu

♥ 1/2 litra wody

 

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzucić do blendera i miksować, aż pietruszka zostanie rozbita na bardzo drobne elementy. Całość przecedzić przez sitko i podawać np. z lodem. Mniam 🙂

napój z pietruszki 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *