Mus z awokado i kaszy jaglanej (AWOKADO)

Awokado to bardzo ciekawe warzywo/owoc. Można je jeść w formie wytrawnej potrawy, ale też w postaci deseru. I dziś właśnie chciałam Wam zaprezentować interesujący w smaku deser, na który przepis znalazłam w jednej z gazetek „Palce lizać”. Mleko kokosowe nadaje mu bardzo ciekawy posmak. Dodatek ksylitolu sprawia, że deser jest nie tylko słodki, ale też zdrowy. No i nasze awokado – cudowny afrodyzjak dla panów. Spróbujcie któregoś dnia 🙂 

Składniki:

♥ 1 dojrzałe awokado

♥ 6 łyżek mleka kokosowego

♥ 1 łyżka ksylitolu

♥ 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej

♥ sok z cytryny

♥ dojrzały granat

Wykonanie: 

Do rondelka wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy ksylitol i podgrzewamy do jego rozpuszczenia. Następnie dodajemy kaszę, miąższ awokado oraz sok z cytryny. Wszystko miksujemy w blenderze na gładką masę. Mus przekładamy do odpowiednich naczyń i dekorujemy nasionami granatu. I już 🙂 Smacznego 🙂

mus z awokado 2

mus z awokado

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *