Makaron w sosie orzechowym (ORZECHY) (CZOSNEK)

Absolutnie genialne danie! Proste, ale wyrafinowane. Smak jest tak niesamowity, że zjadłam aż dwie porcje 🙂 Koniecznie musicie spróbować tej potrawy – na pewno Wam zasmakuje. Przyrządza się ją bardzo szybko, a jest naprawdę efektowna. Zaskoczycie swoich ukochanych na pewno 🙂 

 

Składniki:

♥  400 g dowolnego makaronu – wg własnego smaku

♥ 300 g łuskanych orzechów (ja wybrałam nerkowce)

♥ 50 g miąższu ciemnego chleba 

♥ 6 łyżek parmezanu

♥ 1 ząbek czosnku

♥ 5 łyżek oliwy

 

 

Wykonanie:

Orzechy utłuc w moździerzu wraz z odrobiną soli, czosnkiem i chlebem. Przetrzeć przez sitko, dodać oliwę, parmezan  i wymieszać porządnie. Makaron ugotować we przepisu, odcedzić, zostawiając odrobinę wody z gotowania. Wymieszać ugotowany makaron z sosem. W razie potrzeby dodać więcej oliwy. Podawać gorące, z dodatkiem pietruszki. Voila! Na pewno Wasze apatyty zostaną zaspokojone. I to nie tylko te kulinarne 😉

orzechy 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *