Krewetki z pikantną salsą cytrusową (KREWETKI)

Na początek delikatny, ale rozbudzający zmysły przepis – podsmażane krewetki z pikantną, bardzo aromatyczną salsą. Musicie jej spróbować. 

Składniki:

♥ 20 dużych krewetek

♥ 1 pomarańcza

♥ 1 kwaśne jabłko

♥ 2 papryczki chili

♥ 2 gałązki kolendry

♥ 2 gałązki mięty

♥ sok z limonki

 

Wykonanie:

Przygotować salsę: pomarańczę podzielić na cząstki, zachować sok, jabłko obrać. Następnie umieścić owoce i zioła w blenderze i zmiksować dokładnie. Dodać sok z pomarańczy i cytryny. Doprawić solą i pierzem. Przełożyć do miseczki, nakryć folią spożywczą i schować do lodówki. Krewetki obrać, jeśli są w całości, umyć i osuszyć. Wymieszać z odrobiną soli, pieprzu, papryki ostrej, a następnie usmażyć na maśle. Usmażone krewetki podawać z ochłodzoną salsą.

salsa 2

salsa 3

One Comment

  1. dobrze wykombinowane. Też uważam, że sos z cytrusów trza złamać liściem. Ty złamałaś miętą, niektórzy łamią pietruszką, ja łamię szałwią. Tak czy owak, trza łamać 😀

    Pozdrawiam serdecznie
    Kasia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *