Jarzynka z grillowanej papryki (PAPRYKA)

Dziś pokażę Wam prosty przepis (takie lubię najbardziej – wiecie to już) z dawnego bloga. Sezon grillowy w pełni, więc warto zabrać ukochaną czy ukochanego na wycieczkę i cieszyć się dobrem grillowanych na prawdziwym ogniu potraw. 

Składniki:

♥  1 papryka zielona

♥ 1 papryka czerwona

♥ 1 papryka żółta

♥ 1 łyżeczka oliwy

♥ 1/2 łyżeczki brązowego cukru

♥ 1 łyżeczka octu balsamicznego

♥ 1/4 łyżeczki soli

♥ 1/4 łyżeczki mielonej papryki

 

Wykonanie: 

Ułożyć papryki w całości na rozgrzanym ruszcie i grillować tak długo, aż skórka sczernieje. Przełożyć paprykę do miski, przykryć ściereczką i poczekać aż przestygnie. Wtedy już można obrać ją ze skórki i drobno pokroić. Paprykę przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Taki dodatek jest świetny do mięs i burgerów.

jarzynka z papryki 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *